YOĞURTTA KALİTE DÜŞÜYOR-12.03.2009-ORTADOĞU

GENEL MERKEZ ( )
12.03.2009 (Son Güncelleme: 12.03.2009 11:42:01)

Yoğurtta proteini düşürüyorlar
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Başkanı Gökhan Günaydın, Tarım ve Köyişleri Bakanlığının yayınladığı tebliğle yoğurtta protein oranının yüzde 4‘den yüzde 3‘e düşürülmesi sonucunda yoğurtta kalitenin düştüğünü savundu. Günaydın, yaptığı yazılı açıklamada, süt yağsız kuru madde oranının kodekste bir spesifikasyon olmaktan çıkarılması ve protein oranımn yüzde 4‘den yüzde 3‘e düşürülmesinin mantığını anlamanın mümkün olmadığını belirtti. Konuyla ilgili uzmanlardan oluşan alt komisyonda onaylanmayan böyle bir değişikliğin, üst komisyonda onaylanmasının ise "büyük bir skandal" olduğunu ileri süren Günaydın, şöyle devam etti: "Ortada bilimsel gerçekler dururken kodekste böyle bir düzenlemeye gidilmesi başta tüketicilerin mağduriyetine neden olacak ve yoğurt kalitesini düşürecektir. Kodekste yapılan yeni düzenleme ile yapılacak yoğurtlar çorba kıvamında olacaktır. Bu durumda yapılan açıklamanın aksine yoğurtlarda protein yerine çok değişik katkıların kullanılmasına neden olacaktır."

Okunma Sayısı: 758