KON TV - ANA HABER BÜLTENİ

KONYA ŞUBE
23.02.2012 (Son Güncelleme: 24.02.2012 12:04:20)

ZMO Konya Şube Başkanımız Özkan TAŞPINAR, KON TV "Ana Haber Bülteni"nde hububat tarımı yapan çiftçinin gübreleme zamanlarına dikkat etmesi gerektiğini belirtti.

 

KON TV "Ana Haber Bülteni"nde, Başkanımız Özkan TAŞPINAR hububat tarımı yapan çiftçilerin üründe protein oranını yükseltmeleri amacıyla gübrelemenin hangi zaman aralıklarında ve ne miktarda yapmaları gerektiği konularında bilgiler verdi.

Başkanımız Özkan TAŞPINAR şunları kaydetti;

Hububat tarımı yapan çiftçilerimiz üründe protein oranını yükseltmek için gübreleme zamanlarına ve miktarına dikkat etmelidir. Doğru gübreleme yapan çiftçi emeğin karşılığını daha iyi bir şekilde alabilecektir.

Sulu ve kuru tarım alanlarında gübreleme süreleri farklıdır. Sulu tarım yapılan alanlarda ekilen buğday için gübreleme 3 farklı zamanda olmalıdır. 100 kg gübre kullanılacaksa; 40 kg Şubat ayı başında, 40 kg Nisan ayı başı, 20 kg Mayıs ayı içerisinde olmalıdır. Kuru tarım yapılan alanlarda ise gübreleme iki zamanlı yapılmalıdır.  Bu uygulamada Şubat ayının içerisinde ve yağışın devam etmesi halinde Nisan başında olmalıdır. Bu dönemde yapılan gübrelemeler, bitkinin gelişim dönemin de ihtiyacı olan azotu yeterli miktarda almasını sağlayacak, bu da protein olarak buğdaya yansıyacaktır.

Okunma Sayısı: 674
Fotoğraf Galerisi