PANEL: GIDA EGEMENLİĞİ VE SAĞLIK ÜZERİNE ETKİLERİ

İSTANBUL ŞUBE ( )
06.03.2012 (Son Güncelleme: 06.03.2012 14:42:10)

3 Mart 2012 tarihinde yapılan Gıda Egemenliği ve Sağlık Etkileri paneline katıldık.

Gıda Egemenliği ve Sağlık Etkileri Paneline katılan Şube Başkanımız Ahmet ATALIK "Dünyada ve Türkiye‘de Tarım Politikaları" konulu bir sunum yaptı. Bu kapsamda Şube Başkanımız ATALIK, Türkiye Cumhuriyeti devletinin kuruluşundan günümüze tarım politikaları, bu politikaya DTÖ; IMF; DB ve AB‘nin etkileri, gelişmiş ülkelerin tarıma bakış açısı, tarımımızın bugün içinde bulunduğu durum ve tarımımızı geliştirmek için yapılması gerekenler noktasında ODA görüşlerimizi aktardı.

Panelde diğer konuşmacılar TÜKODER Genel Başkanı Şükran EROĞLU "Gıda Güvenliği ve Tüketici Hakları", İstanbul Üniversitesi Onkoloji Enstitüsü‘nden Uzm. Dr. Yavuz DİZDAR "Gıda ve Sağlık", Çiftçisen Genel Başkanı Abdullah AYSU "Gıda Egemenliği ve Tarım", Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Başkanı Levent Gürsel ALEV "Yerel Tohumlar, Takas Şenlikleri ve Ekolojik Tarım" ve Yeşiller Partisinden Hakan Ozan ERZİNCANLI "GDO‘nun İnsana ve Doğaya Etkileri" konularında sunum yaptılar.

Okunma Sayısı: 687
Fotoğraf Galerisi