KANAL B / YERLİ HAYVAN ÜRETİCİSİ DERTLİ / 18 OCAK 2018

İSTANBUL ŞUBE ( )
18.01.2018 (Son Güncelleme: 06.02.2018 09:39:17)

Yerli hayvan üreticisini önce et ithalatı, sonra şap hastalığı vurdu...Sivas ve Tokat‘ta bazı hayvan pazarları kapandı; Üreticiler, ahırlarını satma noktasına geldi...Tarım politikalarının yanlış yürütüldüğünü öne süren Ziraat Mühendisleri Odası yetkilileri ise "şap hastalığı önlense, ithalata gerek kalmaz" diyor.

Yerli hayvan üreticisi dertli...

" NE KAZANABİLİYORUZ NE DE HALKA HİZMET EDEBİLİYORUZ"

Onları, önce et ithalatı vurdu.

"FİYATLARI AŞAĞI ÇEKTİK YURT DIŞINDAN ET GELDİĞİ İÇİN HEPİMİZ DERTLİYİZ" 

Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Ahmet Atalık da, yanlış tarım politikaları nedeniyle hem üreticinin hem de tüketicinin zarar ettiğini söylüyor. 

"ÜRETİCİNİN KULLANDIĞI GİRDİLER SON DERECE PAHALI VE YEMDE AÇIĞIMIZ VAR. ÜRETİCİ NORMAL ŞARTLARDA MALİYETİNİ KURTARABİLİRSE SEVİNİYOR. ÇOĞU ZAMA ARACI VE TEFECİ YZÜNDEN MALYETİNİ KURTARAMIYOR. BU İTHALATALA ÖRTÜLMEYE ÇALIŞIYOR. HER BİR İTHALAT ÜRETİMİ ÖLDÜRÜYOR. TÜRKİYEYİ DAHA ÇOK BAĞIMLI HALE GELİYOR VE DIŞARDAKİ FİYATLAR DA ARTIYOR
YANİ İTHALATLA TÜKETİCİYE UCUZ ET YEDİRMEK MÜMKÜN OLMADIĞI GİBİ ÜRETİCİ DE ÜRETEMZ NOKTAYA GELDİ." 

Besici, et ithalatından sonra bir de şap hastalığından darbe aldı. Anadolu‘nun en büyük canlı hayvan pazarlarından birisi olan Şarkışla Hayvan Pazarı ve Tokat‘ın Erbaa ilçesindeki hayvan pazarı, şap hastalığı nedeniyle kapandı. Üretici, hayvan bulamaz hale geldi. 

"HAYVAN PAZARI BİTİK SIKINTIYA SOKTULAR BU MESLEĞİ" 

"BEN AHIRIMI SATICAM HERKES SATIYOR ŞU AN" 

Şap hastalığı nedeniyle yılda 500 bin ile 1 milyon arası buzağının öldüğünü söyleyen Atalık, "bu sorun giderilse, ithalata gerek kalmaz" diyor. 

"TÜKİYENİN SINIRLARININ KONTROLSÜZ OLMASI VE KAÇAK SÜRÜ GİRİŞLERİNDEN DOLAYI ŞAP HASTALIĞI BİTİRİLEMEDEİ VE DÜŞÜRÜLEMEDİ. 500 BİN İLE 1 MİLYON ARASI BUZAĞI ÖLÜYOR. BUNLARIN YARISI ÖNLENSE DIŞARDAN HAYVAN İTHALATINA GEREK KALMAYACAK ŞAP HASTALIĞININ GÖRÜLDÜĞÜ YERDE HEMEN ÖNLEM ALINMASI VE HAYVANLARIN DÜZENLİ AŞILANMASI GEREKİYOR. BU HAYVANLAR AĞIRLIK KAYBI GÖSTERİYOR. DÜŞÜK YAPIYOR. HAYVANLARIN BU HASTALIKLA KİLO KAYBINA UĞRAMASI SÜTTEN KESİLMESİ DÜŞÜK YAPMALARI TÜRKİYENİN HAYVANCILIĞINI BALTALIYOR."
 

 

Okunma Sayısı: 51
Bağlantılar

http://www.kanalb.com.tr/haber.php?HaberNo=103796