GENÇ ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ÇALIŞMA ALANLARINI TANIYOR PANELİ

ADANA ŞUBE ( )
07.11.2018 (Son Güncelleme: 07.11.2018 12:06:24)

Genç Ziraat Mühendisleri Çalışma Alanlarını Tanıyor panelinin açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Abdullah Doğan, Ülkemizde 129’u devlete ait olmak üzere 201 üniversite ve bu üniversiteler bünyesinde de 1329’u devlet üniversitelerinde olmak üzere 1784 fakülte bulunduğunu, 40 üniversitede ziraat mühendisliği eğitimine yönelik kurulmuş fakülte olduğunu belirtti.

Puan türlerinde yapılan yeni düzenleme ile geçmişte 18 farklı puan türü varken, 5’e düştüğünün bilgisini veren Doğan, eşit ağırlık puan türünden öğrenci alan Tarım Ekonomisi programı dışındaki Ziraat Mühendisliği programlarının sayısal puan türünden öğrenci aldığı bilgisini verdi.

2018 yılında kontenjan açılan ziraat fakültesi sayısının değişmediğine de vurgu yapan Doğan, şöyle konuştu: “Program sayısı 145’den 169’a, kontenjan 4.791’den 5.498’e çıkarken, yerleşen öğrenci sayısı 4.730’dan, 4.081’e, doluluk oranı %98’den %74’e düşmüştür. İki fakülte Tarım Bilimleri ve Teknolojileri Fakültesi, beş fakülte Ziraat ve Doğa Bilimleri Fakültesi, bir fakülte Tarım ve Doğa Bilimleri Fakültesi; geri kalan 31 fakülte ise Ziraat Fakültesi adını taşımaktadır.”

Araştırma görevlisi olmak için gerekli olan şartlardan bahsetti. Önemli olanın insanın istediğinin peşinden gitmesi olduğunu vurguladı. Bu süreçte koşulların zor olabileceğini ama bunları aşmak için insanın çaba sarf etmesi gerektiğini vurguladı. En önemli işleri yapamayanların en iyi bahaneleri üretenlerin olduğuna dikkat çekti.

BİLİMİN AYDINLIK YOLUNDA YÜRÜYÜN

Önemli olanın insanın istediğinin peşinden gitmesi olduğuna vurgu yapan Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Araştırma Görevlisi Burhan Özalp, Bu süreçte koşulların zor olabileceğini ama bunları aşmak için insanın çaba sarf etmesi gerektiğini söyledi. En önemli işleri yapamayanların en iyi bahaneleri üretenlerin olduğuna dikkat çeken Özalp, koşullar ne olursa olsun bilimin aydınlık yolunda yürümelerini istedi.

DOLANÇAY: ENSTİTÜDE ÇALIŞAK MÜHENDİS MESLEĞİNE ÂŞIK OLMALI

Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nde ziraat mühendisi olmanın avantaj ve dezavantajları hakkında bilgilerini paylaşan Doğu Akdeniz Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde görevli Ziraat Yüksek Mühendisi Ayten Dolançay, ülkemizde tarımsal araştırmaların Tarım ve Orman Bakanlığı, Üniversiteler, TÜBİTAK ve özel sektör tarafından yapıldığını söyledi. Tarımsal Araştırma Enstitüleri’nin bitki ıslahı, bitki sağlığı, hayvan ıslahı ve yetiştirme teknikleri, hayvan sağlığı, su ürünleri, gıda, toprak, su kaynakları ve biyoçeşitlilik konularında önemli çalışmalara imza attığını ifade etti. Tarımsal Araştırma Enstitüsü’nde görev alacak bir mühendisin mesleğine âşık olması gerektiğini kaydeden Dolançay, genç meslektaşlarına enstitülerinin kapılarının her zaman açık olduğunu söyledi.

GÜLTEKİN: ÇİFTÇİLERİN HAYATLARINI KOLAYLAŞTIRMAK İÇİN YENİ ÇÖZÜMLER SUNMAKTAYIZ

Uluslararası bir tarım firmasının bölge müdürlüğü görevini yürüten Ziraat Mühendisi İbrahim Gültekin firma olarak doğal kaynaklardaki kıtlığa rağmen hızla büyümekte olan Dünya nüfusunu beslemeye yardımcı olacak çözümler üretmek için çalıştıklarını belirterek, “Çalışanlarımız, ürünlerimiz ve bilgimiz sayesinde, Dünya’nın her bir noktasında bulunan çiftçilerin hayatlarını kolaylaştırmak için yeni ve daha iyi çözümler sunmaktayız” dedi.

KARADEMİR: İLETİŞİMİN NİTELİĞİ, İÇTENLİK VE DOĞALLIKLA DOĞRUDAN İLGİLİDİR

İletişim yoluyla insanların düşünce, bilgi, duygu, tutum, alışkanlık ve becerilerini paylaştıklarını belirten Karademir "Kişiler sözel ya da sözel olmayan yollarla birbirleriyle bağ kurarlar. İletişimi güçlü denilen bireylerin bilgi ve beceri  zenginliğinin arka planında; gönül zenginliği, sevgi, anlayış ve hoşgörü vardır.”

İletişimin niteliğinin, içtenlik ve doğallıkla doğrudan ilgili olduğuna vurgu yapan Karademir, genç meslektaşlarından alanlarında yetkin mühendis olma konusunda çaba göstermelerini ve farkındalık yaratmalarını istedi.

 

 

Okunma Sayısı: 355
Fotoğraf Galerisi