ANA SAYFA BİZE ULAŞIN BAĞLANTILAR ABOUT US
HIZLI ERİŞİM

17 Eylül 2019 Salı  

                             »Adana   »Antalya   »Aydın   »Balıkesir   »Bursa   »Çanakkale   »Denizli   »Diyarbakır   »Erzurum   »Eskişehir   »Gaziantep   »Hatay   »İstanbul   »İzmir  
                             »Kayseri   »Kahramanmaraş   »Konya   »Malatya   »Manisa   »Mersin   »Muğla   »Rize   »Samsun   »Şanlıurfa   »Tekirdağ   »Trabzon   »Van        »İL TEMSİLCİLİKLERİ  

     Başkanın Mesajı

 

     Genel Kategoriler

 

     Özlük Çalışmaları

 

     Anlaşmalı Kurumlar

 

     Konular

 
 
ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ
ÜYELİK İŞLEMLERİ
2017 YILI KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİ LİSTESİ
YETKİ BELGESİ ALAN ÜYELERİMİZ
 

—S. S. Sorular

»GENEL

»ÜYELİK İŞLEMLERİ

 

—Bilgi Edinme

Kendi adınıza
(Bireysel / Gerçek Kişilik)
Bilgi Edinme Başvurusu

Kurumunuz adına
(Tüzel Kişilik)
Bilgi Edinme Başvurusu

 YENİMESAJ GAZETESİ: SÜT ÜRETİMİ GERİ GİDİYOR- 21 MAYIS 2019

    Yayına Giriş Tarihi: 22.05.2019  Güncellenme Zamanı: 22.05.2019 09:51:32  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

"TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 21 Mayıs Dünya Süt Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımladı."

 

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) 21 Mayıs Dünya Süt Günü münasebetiyle yazılı bir açıklama yayımladı. Açıklamada, dünyada kişi başına tüketilen proteinin 8.2 gramı yani yüzde 26.62`si, Avrupa Birliği`nde 20.47 gramı yani yüzde 34.9`u, Türkiye`de ise 18.19 gramı yani yüzde 50`si sütten geldiği dile getirildi.

Türkiye`nin 2018 yılı çiğ süt üretiminin 22.1 milyon ton olduğu bilgisinin paylaşıldığı ZMO açıklamasında şunlar kaydedildi: "TÜİK verilerine göre; Ticari süt işletmelerince 2019 Mart ayında 838 bin 444 ton inek sütü toplamıştır.

Toplanan inek sütü miktarı Mart ayında bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 8.6 azalmıştır. Mart ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 18.5 azalış göstermiştir. İnek peyniri üretimi bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 10.2 azalırken, koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise aynı dönemde yüzde 0.1 artmıştır. Aynı dönemde yoğurt üretimi yüzde 1.5, ayran üretimi ise yüzde 2.3 azalış göstermiştir."

Süt ve süt ürünleri üretimi ve tüketiminde yaşanan bu gerilemeye karşı tedbir alınması gerektiğine dikkatleri çeken ZMO, bazı çözüm önerilerini şöyle sıraladı: "Çiftçiye üretimde güven ve destek sağlanması üretimde artış sağlayacaktır. Çiftçi ithalat politikaları ile üretimden koparılmamalıdır.

Artan nüfusun süt ve kırmızı et kaynaklı hayvansal protein ihtiyacını karşılayabilmesi için hayvan sayımızın artırılması, dolayısıyla da süt/kırmızı et hayvancılığına yatırım yapılması gerekmektedir. Et ve süt maliyetlerini yükselten temel etken yem maliyetleridir.

Yem hammaddesinde dışa bağımlı olunması, kur artışında ki artışlarla birlikle maliyetleri yükseltmektedir. Yağlı tohum üretiminin arttırılması, yem hammaddesi ihtiyacında dışa bağımlılığı en aza indirecektir. Küçük hayvan yetiştiricilerinin üretim ekonomisinde kalmaları için kooperatifleşmeleri gerekmektedir." 
 
Haber: SELİM AYANOĞLU/İSTANBUL
 
Haber kaynağına ulaşmak için lütfen tıklayınız. 
 

Okunma Sayısı: 365

Tüm Yazılı Basında Odamız »

Google Windows Live Yahoo! MyWeb Del.icio.us Technorati Digg Facebook Twitter Sık Kullanılanlar e-Posta Gönder RSS Haber Kaynağı

ADANA ·  ANTALYA ·  AYDIN ·  BALIKESİR ·  BURSA ·  ÇANAKKALE ·  DENİZLİ ·  DİYARBAKIR ·  ERZURUM ·  ESKİŞEHİR ·  GAZİANTEP ·  HATAY ·  İSTANBUL ·  İZMİR
KAYSERİ ·  KAHRAMANMARAŞ ·  KONYA ·  MANİSA ·  MERSİN ·  MUĞLA ·  RİZE ·  SAMSUN ·  ŞANLIURFA ·  TEKİRDAĞ ·  TRABZON ·  VAN

COPYRIGHT © 2004-2019 TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
KARANFİL SK. 28/18 06640 KIZILAY / ANKARA
TEL: 444 1 966   FAKS: (+90) 312 418 51 98   e-POSTA: zmo@zmo.org.tr

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.