ANA SAYFA BİZE ULAŞIN BAĞLANTILAR ABOUT US
HIZLI ERİŞİM

13 Kasım 2019 Çarşamba  

                             »Adana   »Antalya   »Aydın   »Balıkesir   »Bursa   »Çanakkale   »Denizli   »Diyarbakır   »Erzurum   »Eskişehir   »Gaziantep   »Hatay   »İstanbul   »İzmir  
                             »Kayseri   »Kahramanmaraş   »Konya   »Malatya   »Manisa   »Mersin   »Muğla   »Rize   »Samsun   »Şanlıurfa   »Tekirdağ   »Trabzon   »Van        »İL TEMSİLCİLİKLERİ  

     Başkanın Mesajı

 

     Genel Kategoriler

 

     Özlük Çalışmaları

 

     Anlaşmalı Kurumlar

 

     Konular

 
 
ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ
ÜYELİK İŞLEMLERİ
2017 YILI KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİ LİSTESİ
YETKİ BELGESİ ALAN ÜYELERİMİZ
 

—S. S. Sorular

»GENEL

»ÜYELİK İŞLEMLERİ

 

—Bilgi Edinme

Kendi adınıza
(Bireysel / Gerçek Kişilik)
Bilgi Edinme Başvurusu

Kurumunuz adına
(Tüzel Kişilik)
Bilgi Edinme Başvurusu

 KÜLTÜR TV-“GÜN İZİ” PROGRAMI

    Yayına Giriş Tarihi: 04.11.2019  Güncellenme Zamanı: 12.11.2019 16:18:30  Yayınlayan Birim: GENEL MERKEZ  
 

Güncellenme Zamanı: 04.11.2019 17:26:44

ODA Başkanımız Özden GÜNGÖR 4 Kasım 2019 Pazartesi günü saat 13.15 de, Kültür TV’de Aslı KURTULUŞ tarafından sunulan “Gün İzi” adlı programa skype bağlantısı ile katıldı.

Programda, “İstanbul ve Tekirdağ illerinde görülen ıspanak zehirlenmeleri” konusu ele alındı.

Başkanımız açıklamalarında özetle: “Ispanak zehirlenmesinin nedeni güzelavrat otudur. Zehirlenmeler ıspanak içine karışan atropin ve scopalamin maddesi içeren bu yabancı ottan kaynaklanmıştır. Güzelavrat otu, patlıcangiller familyasına ait çok yıllık otsu bir bitkidir. "Atropin" maddesi bu bitkinin halüsinojenik özellikleri olan bir yabancı ottur. İlaç yapımında kullanılan güzelavrat otu, belli bir dozun üstünde alındığı zaman zehirler, ayrıca bitkinin çok iyi bir şekilde yıkanması da zehir etkisini yok etmez. Güzelavrat otu ile kişi zehirlendiği takdirde 6 ila 12 saat içerisinde halüsinasyon görmeye başlar, tansiyonu yükselir, baş ağrısı, gözlerde kızarma ve ishal gibi belirtiler ortaya çıkabilir.

Ispanak ve güzelavrat otu birbirine çok benzediği için, ıspanak demetleri arasından ayırt etmek çok zordur. Gıda güvenliğinin sağlanması için hallerde ziraat mühendisleri istihdam edilmesi, gıda analiz laboratuvarlarının oluşturulması gereklidir.

Tüketiciler ise tüm gıdaları olduğu gibi, yeşil sebzeleri de dikkatlice kontrol ederek, yabancı otları ayırt etmeli ve çok iyi şekilde temizledikten sonra yıkanarak tüketmelidir. Ayrıca Ispanakta ruhsatlı bir insektisit olmadığı için üreticiler bazı zararlılara karşı tavsiyesi olmayan ilaçlarda kullanabilmektedir." dedi.

 

Güncellenme Zamanı: 04.11.2019 17:27:09
Güncellenme Zamanı: 04.11.2019 17:27:32

Okunma Sayısı: 626

Tüm Görsel Basında Odamız »

Google Windows Live Yahoo! MyWeb Del.icio.us Technorati Digg Facebook Twitter Sık Kullanılanlar e-Posta Gönder RSS Haber Kaynağı

ADANA ·  ANTALYA ·  AYDIN ·  BALIKESİR ·  BURSA ·  ÇANAKKALE ·  DENİZLİ ·  DİYARBAKIR ·  ERZURUM ·  ESKİŞEHİR ·  GAZİANTEP ·  HATAY ·  İSTANBUL ·  İZMİR
KAYSERİ ·  KAHRAMANMARAŞ ·  KONYA ·  MANİSA ·  MERSİN ·  MUĞLA ·  RİZE ·  SAMSUN ·  ŞANLIURFA ·  TEKİRDAĞ ·  TRABZON ·  VAN

COPYRIGHT © 2004-2019 TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
KARANFİL SK. 28/18 06640 KIZILAY / ANKARA
TEL: 444 1 966   FAKS: (+90) 312 418 51 98   e-POSTA: zmo@zmo.org.tr

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.