ANA SAYFA BİZE ULAŞIN BAĞLANTILAR ABOUT US
HIZLI ERİŞİM

16 Aralık 2017 Cumartesi  

                             »Adana   »Antalya   »Aydın   »Balıkesir   »Bursa   »Çanakkale   »Denizli   »Diyarbakır   »Erzurum   »Eskişehir   »Gaziantep   »Hatay   »İstanbul   »İzmir  
                             »Kayseri   »Kahramanmaraş   »Konya   »Malatya   »Manisa   »Mersin   »Muğla   »Rize   »Samsun   »Şanlıurfa   »Tekirdağ   »Trabzon   »Van        »İL TEMSİLCİLİKLERİ  

ŞUBE GİRİŞ SAYFASI

     Başkanın Mesajı

 

     Şube İçeriği

 » ŞUBE TARİHÇESİ

 » ŞUBE YÖNETİM KURULU

 » ŞUBE ÇALIŞANLARI

 » ÇALIŞMA PROGRAMI

 » ÇALIŞMA RAPORU

 » TEMSİLCİLER

 » İSTATİSTİKLER

 » HABERLER

 » DUYURULAR

 » BASIN AÇIKLAMALARI

 » GÖRSEL BASINDA ODAMIZ

 » YAZILI BASINDA ODAMIZ

 
 

     Genel Kategoriler

 

     Özlük Çalışmaları

 

     Anlaşmalı Kurumlar

 

     Konular

 
 
ASGARİ ÜCRET TARİFELERİ
ÜYELİK İŞLEMLERİ
2017 YILI KAMULAŞTIRMA BİLİRKİŞİ LİSTESİ
YETKİ BELGESİ ALAN ÜYELERİMİZ
 

—S. S. Sorular

»GENEL

»ÜYELİK İŞLEMLERİ

 

—Bilgi Edinme

Kendi adınıza
(Bireysel / Gerçek Kişilik)
Bilgi Edinme Başvurusu

Kurumunuz adına
(Tüzel Kişilik)
Bilgi Edinme Başvurusu

 15-17 ARALIK 2006 HACCP EĞİTİMİ

    Yayına Giriş Tarihi: 06.12.2006  Güncellenme Zamanı: 06.12.2006 12:21:24  Yayınlayan Birim: DİYARBAKIR ŞUBE  
 

15-17 ARALIK 2006 HACCP (TEHLİKE ANALİZİ VE KRİTİK KONTROL NOKTALARI) EĞİTİMİ

Tüm tarımsal ve tarıma dayalı Gıda Sanayii kuruluşları ve sorumlu yöneticileri ile konuyla ilgisi olan Ziraat Mühendisleri, Gıda Mühendisleri,Kimya Mühendisleri ve Veteriner Hekimler ve bu konularda öğrenim yapan öğrencilere yönelik olacaktır. Eğitim, Diyarbakır‘da yapılacak ve 3 gün sürecektir.

Katılımcılardan program için alınacak eğitim bedeli:

Ziraat Mühendisi Oda Üyeleri ve Öğrenciler: 150,00 YTL

Oda Üyesi Olmayanlar: 200,00 YTL

Katılmak isteyenlerin TMMOB Ziraat Mühendisleri ODASI Diyarbakır Şubesi‘ne başvurmaları rica olunur.

Adres:  Ali Emiri Cad. 3. Noter yanı Müşavirler Apt. No:4 Yenişehir

Telefon:  0412 224 35 71

Fax    :  0412 224 43 15

Saygılarımızla

AKİF KARAKOYUNLU

ŞUBE BAŞKANI

 

Açıklama

EĞİTİMİN ADI: HACCP ( Tehlike Analizi ve Kritik Kontrol Noktaları) TEMEL EĞİTİMİ

Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütünün (FAO) Tavsiye Ettiği HACCP uygulama kılavuzu eğitimi.

AMAÇ: KODEKS ALİMENTARİUS KOMİSYONUNUN (FAO_WHO ortak kuruluşu) uluslar arası ticarette uyulmasını tavsiye ettiği HACCP sistemi ve FAO HACCP uygulama kılavuzu; uyulması en basit HACCP gıda güvenlik sistemidir.HACCP‘in ihracatımızda karşımıza teknik engel olarak çıkmaması ve yurt çapında yayılması bu sistemin uygulanışı ile mümkündür. AB‘de 1 Ocak 2006 tarihinde başlayacak ve ülkemizde 30 Mart 2006 tarihi itibari ile Et, Süt ve Su ürünleri sektöründe zorunlu olarak uygulamaya başlayan HACCP sistemi; Tarım Bakanlığı Resmi Gıda Denetçileri tarafından denetlenecektir. Bu çerçevede gıda tesisleri açısından HACCP sistemini uygulamanın en ekonomik yolu HACCP temel eğitimini alarak kendi HACCP planlarını kendilerinin geliştirerek uygulamasıdır.

PROGRAM: Süre 3 Gün

1-Ulusal Mevzuat

2-HACCP Sisteminin Kurulması

3-HACCP Eğitim modülleri

- Modül 1: HACCP sisteminin tarihçesi ve geçmişe yönelik bilgi

- Modül 2: HACCP sisteminin uygulanması için Kodeks rehber ilkeleri

- Modül 3: HACCP takımının oluşturulması - Görev 1

- Modül 4: Ürünün tanımlanması ve amaçlanan kullanımın tanımlanması -Görev 2 ve 3

- Modül 5: Akış şemasının oluşturulması ve akış şemasının yerinde teyidi-Görev 4 ve 5

- Modül 6: Her bir adımla ilgili potansiyel tehlikelerin listelenmesi, tehlike analizinin yürütülmesi ve tanımlanan tehlikelerin kontrolü için gerekli önlemlerin alınması - Görev 6 / İlke 1

- Modül 7: Kritik kontrol noktalarının belirlenmesi - Görev 7 / İlke 2

- Modül 8: Her bir kritik kontrol noktası için kritik sınırların belirlenmesi -Görev 8 / İlke 3

- Modül 9: Her bir kritik kontrol noktası için bir izleme sisteminin oluşturulması - Görev 9 / İlke 4

- Modül 10: Düzeltici eylemlerin belirlenmesi - Görev 10 / İlke 5

- Modül 11: Doğrulama prosedürlerinin belirlenmesi - Görev 11 / İlke 6

- Modül 12: Dokümantasyon ve kayıt tutmanın belirlenmesi

4-Tehlike Analizi ve HACCP Planı Geliştirme: Uygulamalı grup çalışması

Başlangıç Tarihi: 15-17 Aralık 2006

Düzenleyen Birim:Tarımsal Geliştirme, Eğitim ve Sosyal Dayanışma Vakfı (TARGEV) ve TMMOB Ziraat Mühendisleri ODASI

Eğitici: VECDİ KARACAOĞLU

HACCP (Gıda Güvenlik) Sistemi

HACCP‘NİN AVANTAJLARI:Gıda güvenliği yönetimine uygulandığı şekliyle HACCP sistemi, gıda güvenliği sorunlarını önlemek için gıdaların işlenmesinde kritik noktaların kontrolü yaklaşımını kullanır. Bilime dayanan ve sistematik olan sistem, gıdaların güvenliğini sağlamak için özel tehlikeleri ve önlemleri tanımlar. HACCP tehlikeleri önlemeye dayanmaktadır ve nihai ürün tetkik ve testine bağımlılığı azaltmaktadır.

HACCP sistemi ilk üreticiden tüketiciye kadar bütün gıda zinciri boyunca uygulanabilir. Gıda güvenliğini iyileştirmenin yanı sıra HACCP uygulamasının diğer yararları arasında kaynakların etkin kullanımı, gıda endüstrisinin tasarrufta bulunması ve gıda güvenliği ile ilgili sorunların daha çabuk ele alınması bulunmaktadır.

HACCP, gıda endüstrisi seviyesinde kontrol sorumluluğunu ve derecesini arttırmaktadır. Uygun şekilde tatbik edilen bir HACCP sistemi gıda işleyicilerinin gıda güvenliğinin sağlanması konusuna daha yoğun katılımını sağlamakta ve bu şekilde işlerinde yenilenen bir motivasyon sağlamaktadır.

HACCP‘nin uygulanması şirket tarafından tesis edilmiş olan kalite güvence prosedürlerinin ve iyi imalat uygulamalarının yapılmaması anlamına gelmemektedir; fakat, sistematik bir yaklaşımın bir parçası olarak ve HACCP planı ile uygun şekilde bütünleşmesi için bu prosedürlerin revizyonunu gerektirmektedir.

HACCP sisteminin uygulanması gıda kontrol düzenleme kurumlarının incelemelerine yardımcı olabilir ve alıcıların artan güveniyle beraber uluslararası ticareti geliştirebilir.15 kasm 2004 tarihi itibari ile Et, Süt ve Su ürünleri üretiminde ülkemizde uygulama zorunluğu başlayan HACCP sistemi 1 Ocak 2006 tarihi itibari ile tüm Avrupa Birliği üye ülkeleri ve 3. ülke ticaretinde başlayacaktır.

Herhangi bir HACCP sistemi ekipman tasarımında ilerlemeler, işleme prosedürlerinde değişiklikler veya teknolojik gelişmeler gibi değişimlere yardımcı olabilir.

HACCP‘NİN UYGULANMASI:HACCP‘nin gıda zincirinin tüm bölümlerine ve sektörlerine uygulanması mümkün olmakla beraber tüm sektörlerin iyi imalat uygulamaları (GMPs) ve Gıda Hijyeni Genel İlkeler Kodeksine göre çalıştığı varsayılmaktadır. Bir endüstri bölümünün veya sektörünün HACCP sistemini destekleme veya uygulama yeteneği, onun bu uygulamalara bağlılık derecesine dayanmaktadır.

HACCP‘nin başarılı uygulaması yönetim ve işgücünün tam bağlılığını ve katılımını gerektirir. Özel durumun gereklerine göre agronomi, veterinerlik sağlığı, mikrobiyoloji, kamu sağlığı, gıda teknolojisi, çevresel sağlık, kimya, mühendislik vs. bilimlerde uzmanlığı içeren multidisipliner bir yaklaşımı gerektirir. HACCP sisteminin uygulanması, ISO 9000 serisi gibi TQM [toplam kalite yönetimi] sistemlerinin uygulanması ile uyumludur. Bununla beraber HACCP, bu gibi sistemler içinde gıda güvenliği yönetimindeki seçim sistemidir

Okunma Sayısı: 2810

Diyarbakır Şube Kaynaklı MİEM Duyuruları »
Tüm MİEM Duyuruları »

Google Windows Live Yahoo! MyWeb Del.icio.us Technorati Digg Facebook Twitter Sık Kullanılanlar e-Posta Gönder RSS Haber Kaynağı

ADANA ·  ANTALYA ·  AYDIN ·  BALIKESİR ·  BURSA ·  ÇANAKKALE ·  DENİZLİ ·  DİYARBAKIR ·  ERZURUM ·  ESKİŞEHİR ·  GAZİANTEP ·  HATAY ·  İSTANBUL ·  İZMİR
KAYSERİ ·  KAHRAMANMARAŞ ·  KONYA ·  MANİSA ·  MERSİN ·  MUĞLA ·  RİZE ·  SAMSUN ·  ŞANLIURFA ·  TEKİRDAĞ ·  TRABZON ·  VAN

COPYRIGHT © 2004-2017 TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI
KARANFİL SK. 28/18 06640 KIZILAY / ANKARA
TEL: 444 1 966   FAKS: (+90) 312 418 51 98   e-POSTA: zmo@zmo.org.tr

Oda aidatlarınızı kredi kartınızla güvenli bir ortamda ödeyebilirsiniz.
ÜYE HAKLARI VE GÜVENLİ AİDAT ÖDEME 
 

Key İnternet Hizmetleri Ltd. Şti.