BAŞKANIMIZ DR. CEMAL POLAT'IN YEREL GAZETE RÖPORTAJI

TEKİRDAĞ ŞUBE ( )
27.05.2009 (Son Güncelleme: 28.05.2009 14:07:49)

Şube Başkanımız Dr. Cemal POLAT "KÖYHİZMETLERİ BİNASI VE DMO BİNASI NKÜ'ne verilmelidir."

Şube Başkanımız Dr. Cemal POLAT, İlimiz Haftalık 0282 Tekirdağ Gazetesine Köy Hizmetleri ve DMO yeri  ile ilgili açıklamalarda bulundu. Başkanımızla ilgili haberin ayrıntıları;

"KÖY HİZMETLERİ ve DMO NKÜ‘ ne verilmelidir."  

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Tekirdağ Şube Başkanı Dr. Cemal POLAT DMO ve Köy Hizmetlerinin yeri NAMIK KEMAL ÜNİVERSİTESİNE verilmelidir. "dedi. Ancak bu şekilde NKÜ‘ nin mekân arayışının büyük ölçüde karşılanacağını belirten Polat, bir süre önce Belediye Başkanını 40. Gün toplantısında Mimar Gökhan TANRIÖVER‘ in yaptığı öneriye destek verdi. Polat; "Günümüzde Dünya, bilgiyi üreten ve bilgiyi satın alan ülkeler olarak yavaş yavaş saflara ayrılmaya başlamıştır. Ülkemizde de tarım ve sanayi devriminden sonra yaşanan bu üçüncü dönüşüm, geçen yüzyılın ikinci yarısından itibaren Türkiye‘nin sosyal ve ekonomik alanda göstermiş olduğu gelişmeyi, üniversiteler açısından sağlayamamıştır. Her şeye rağmen sahip olduğumuz genç nüfus ve istekli insan potansiyeli ile Türkiye en kısa zamanda gereken sıçramayı yapabilir.

Namık Kemal Üniversitesi bu bağlamda Tekirdağ‘ımız için bir şanstır. Bu şansı kullanabilmek ve bunu kentimizin gelişimine önemli katkı yaratmak için başta tüm halkımız, yerel ve idari yönetim, sivil toplum örgütlerinin el ele vererek(tıpkı Kayseri, Batman Adıyaman, Rize Çanakkale illerinde Üniversitelerine sahip çıkarak çok kısa zamanda büyük gelişmeler sağlayarak kent gelişimine önemli katkılar sağlamışlardır. ) sağlanabilir. Üniversiteler, bacasız sanayi olup (çevre dostu) kentin sosyo-ekonomik yapısının gelişiminde iki katkıları yadsınamaz.

                Bu nedenle üniversitenin yapılanması ve bir an önce fakültelerin eğitim - öğretim faaliyetlerine geçmesi için fiziki sorunların bir an önce çözülmesi gerekir.

Fiziki sorunların çözümünde halen atılan atıl durumda bulunan DMO binaları ile Eski Köy Hizmetleri‘nin Yüzüncü yıl Mahallesindeki binaları ilk etapta değerlendirilebilir. Tekirdağ‘ımızın geleceği kültür (özel üniversitelerin cazibe merkezi haline getirilmemesi ve turizm (deniz,doğa sporları, yamaç paraşütü vb.) den geçer.

Namık Kemal Üniversitesi için mekân arayışları bu yeni binalarla büyük ölçüde karşılanmış olacaktır." Dedi.

Okunma Sayısı: 1764