YÖRESEL MEYVE VE SEBZELER PANELİMİZ BÜYÜK İLGİYLE KARŞILANDI

TRABZON ŞUBE ( )
17.03.2012 (Son Güncelleme: 20.03.2012 15:30:41)

Şubemiz tarafından 16 Mart 2012 Cuma günü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu`nda "Yöresel Meyve ve Sebzeler" paneli düzenlendi.

Şubemiz tarafından 16 Mart 2012 Cuma günü Trabzon Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu‘nda düzenlenen "YÖRESEL MEYVE VE SEBZELER" paneli büyük ilgi gördü.

Panele Trabzon Vali Yardımcısı Adem KARAHASANOĞLU, Belediye Başkan Vekili Seyfullah KINALI, İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Bektaş ERDOĞAN, TTSO Yönetim Kurulu Başkanı M.Suat HACISALİHOĞLU, Ticaret Borsası Başkanı Şükrü Güngör KÖLEOĞLU ve birçok daire amiri, sivil toplum örgütlerinin yöneticileri, çok sayıda davetli, meslektaşlarımız ve çiftçiler katıldı.

Açılış konuşmasını yapan Şube Başkanımız Yahya ÇAVDAR, "Biyolojik çeşitliliğimizin, gen kaynaklarımızın bir parçası olan, sokaklarımıza hatta ilçelerimize adları verilen, türkülerimize konu olan bu sebeple kültürümüzün de bir parçası haline gelmiş, ŞİFA HAZİNESİ bu yöresel meyvelerin en azından mevcut durumunun korunarak muhafaza edilmesi gerekmektedir. Yöresel meyvelerimizi ekonomiye yeniden kazandırabilecek, modern yetiştiricilik tekniklerinin yaygınlaştırılması, ıslah ve seleksiyon çalışmalarının devam ettirilmesi, bu konularda ayrılan maddi kaynakların ve insan kaynaklarının artırılması büyük önem arz etmektedir" dedi.

Panelist hocalarımızdan "Fındık ve Cevizin İnsan Sağlığı ve Beslenmedeki Yeri" konulu bir sunum yapan Prof. Dr. Seyit Mehmet ŞEN, "Dünyada tarımını geliştirmemiş hiçbir sanayi ülkesi yoktur. Tarım sanayinin itici gücüdür. Tarıma yapılan yatırım istihdam getirir. Fındık asla çerez değildir. Fındığa çerez demek ona hakaret etmektir. Temel bir gıda maddesidir bunu yineliyorum. Bir başkasına satamayacağınız kadar da değerli bir üründür" şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Turan Karadeniz de Doğu Karadeniz Bölgesi‘nde yetişen Dağ çileğinin kültür imkanları konusunda detaylı bir sunum yaparak, Dut, Karayemiş, Kocayemiş, Trabzon Hurması, Muşmula, Kızılcık gibi meyvelerin sağlığa olan faydaları, yetiştirme çeşitleri ve özellikleri hakkında bilgiler verdi.

Daha sonra sırasıyla Ondokuz Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi‘nden Prof. Dr. Hüseyin ÇELİK, yöresel üzüm ve üzümsü meyveler, Ordu Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Adnan UĞUR yöresel sebzelerin değerlendirilmesi ve Güneş Gıda Temsilcisi Fazıl UZUN ise yöresel meyvelerin işlenmesi, değerlendirilmesi ve pazarlama imkanları konularında bilgiler verdiler.

Panel bitiminde çeşitli firmalar, kurdukları stantlarla kendi tanıtımlarını yaparak katılımcılara ikramlarda bulundular.

Okunma Sayısı: 1117
Fotoğraf Galerisi