SÜT İÇİN ÇAĞRISI - HÜRRİYET

GENEL MERKEZ ( )
23.03.2012 (Son Güncelleme: 23.03.2012 15:16:08)

Ankara Tabip Odası Başkanı Bayazıt İlhan, süt ve süt ürünlerinin tüketiminin sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olduğunu, buna karşın Türkiye’de tüketimin gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında son derece yetersiz kaldığını belirtti.

 

Ankara Tabip Odası`nda düzenlenen basın toplantısında, Ankara Tabip Odası, Gıda Mühendisleri Odası ve Ziraat Mühendisleri Odası adına açıklama yapan Ankara Tabip Odası Başkanı İlhan, bir süredir gıda güvenliğiyle ilgili yoğun bir bilgi kirliliği yaşandığını, süt ve süt ürünleri hakkında kamuoyunda çıkan kimi haberlerin, toplumda süt ürünlerine yönelik bazı sorunları da gündeme taşıdığını söyledi.


Avrupa`nın altında


Bu sorulara cevap bulmak amacıyla meslek odalarınca ve üniversitelerin desteğiyle "Üretimden tüketime süt ve sağlık" araştırması yaptıklarını bildiren İlhan, sağlık açısından her bireyin günde ortalama iki su bardağı süt ya da süt ürünü tüketmesi gerektiğini dile getirdi.


Sütün insan sağlığı adına doğumdan itibaren yaşamın her döneminde gereksinim duyulan besin öğelerini yeterli ve dengeli biçimde sağladığına dikkati çeken İlhan, sütün üretiminden sofraya, güvenli ve sağlık açısından risk taşımayan biçimde ulaşmasının şart olduğunu vurguladı.


Yaşamın her evresinde süt tüketiminin sağlık açısından çok önemli olduğuna işaret eden İlhan, "Süt ve süt ürünlerinin tüketimi sağlıklı bir yaşam için vazgeçilmez olmasına karşın, süt tüketimimiz gelişmiş ülkelerle kıyaslandığında son derece yetersiz. Ülkemizde süt tüketim miktarı yıllık yaklaşık olarak 24-26 litre. Bu rakam pek çok  Avrupa ülkesinde 100 litrenin üzerinde" dedi.

Okunma Sayısı: 449