SAĞLIK VE MESLEK ODALARINDAN ‘SÜT TÜKETİN’ ÖNERİSİ - EVRENSEL

GENEL MERKEZ ( )
22.03.2012 (Son Güncelleme: 23.03.2012 15:20:36)

 

Sağlık, meslek odaları ve bilim insanları ‘Süt ve süt ürünleri` hakkında kamuoyunda çıkan kimi haberlerin toplumda süt ve süt ürünlerine yönelik bazı soruları da gündeme taşıdığını belirterek, Süt tüketiminin faydalı ve gerekli olduğuna dikkat çektiler.

Ankara Tabip Odası`nda (ATO) düzenlenen basın toplantısına ATO Başkanı Dr. Bayazıt İlhan, ATO Halk Sağlığı Komisyonu üyesi Dr. Dilek Aslan, Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Dr. Turhan Tuncer, Gıda Mühendisleri Odası 2. Başkanı Dr. Şennur Özkaya ve yönetim kurulu üyesi Dr. Aykut Aytaç ile birlikte Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğretim görevlisi Dr. Celalettin Koçak katıldı.

YAŞAM BOYU SÜT KULLANIMI

Ortak açıklamayı okuyan Dr. Bayazıt İlhan, toplantının amacının halkın sağlıklı ve güvenli süt tüketimini teşvik etmek olduğunu söyledi. İlhan, sütün insan için doğumdan itibaren yaşamın her döneminde gereksinim duyulan en önemli gıdalar arasında olduğunu belirtti.

BASIN GIDA HABERLERİNDE ÖZEN GÖSTERMELİ

Basına yansıyan ve sadece ambalajlı süt tüketilmesi önerilen haberleri de eleştiren İlhan, özellikle kırsal kalkınmaya da önem verilmesi ve çiftçilere her türlü desteğin sağlanması gerektiğini kaydetti. UHT süt ve pastörize edilmiş sütlerle ilgili lanse edilen söylemlerin doğru olmadığını belirten İlhan bu teknolojilerin insan sağlığını riske atan teknolojiler olmadığını aktardı.

UHT süt teknolojilerindeki besin değeri kayıplarının açıkta kaynatılmış süte göre sadece daha az olduğunu söyleyen İlhan, bu ürünlerin de endişe edilmeden tüketilmesini önerdi. Sağlığın temel bir insan hakkı olduğuna vurgu yapan İlhan, devletin sağlıklı koşullarda süt üretiminin sağlanmasında sorumluluklarını özenle ve sürekli olarak yerine getirmesini istedi. (Ankara/EVRENSEL)

Okunma Sayısı: 312