BASINLA SOHBET TOPLANTISI

MERSİN ŞUBE ( )
19.10.2012 (Son Güncelleme: 23.10.2012 18:01:22)

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şubesi Başkan ve yöneticileri basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Şube Başkanı Osman Tuğrul Kuzu amaçlarının yeni oluşan yönetimin Mersin basını ve kamuoyu ile tanışmak olduğunu söyledi.

Toplantıda tarımın sorunları dile getirilirken Mersin‘de yapılan Narenciye Festivali‘nin önemine değinildi ve Ziraat Mühendislerinin sorunları ele alındı.

Toplantıya, Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Osman Tuğrul Kuzu, II. Başkan Baki Toprak, Yazman Kamil İnce, Sayman Bahar Turfan, Üyeler; Serkan Doğan, Mehmet Nadir Doğuş ve Ensar Midillioğlu katıldı.

15 ODA İÇERİSİNDE EN BÜYÜK ODALARDAN BİRİYİZ

Oda Başkanı Kuzu, Yönetimi tanıtarak yaptığı konuşmasında, tarım sektörünün Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana ülkenin ekonomik ve sosyal gelişmesinde önemli bir rol oynadığını söyledi.

Kuzu; "Ülkemiz sahip olduğu arazi varlığı bakımından dünyanın büyük potansiyeline sahip ülkelerinden biridir. Tarım ekonomik, sosyal ve çevresel boyutları ile toplumun her kesimini ilgilendirmektedir. Tarım, nüfusun gıda ihtiyacının karşılanması, tarıma dayalı sanayinin istihdam alanı sağlaması, dışa bağlanmanın önlenmesi ve Türkiye‘miz için çok önemlidir. Ülkemizin arazi varlığını koruma ve geliştirme, verimin arttırılması ve sektördeki insan unsuru olan ziraat mühendislerinin yaşam koşulları ve çalışma şartlarının iyileştirilmesi ODA‘mızın birinci görevidir. Mersin Ziraat Mühendisleri Odası, 15 oda içerisinde 1600 üyesi ile ilimizin en büyük odalarındandır. Üyelerimizin yaklaşık 1/4‘i bayan ziraat mühendislerinden oluşmaktadır. ODA‘mız 1975 yılında temsilcilik olarak kuruldu, 1996 yılından beri de Şube olarak görevine devam etmektedir. Oda başkanlığı olarak ben görevi yürütüyorum" dedi.

SORUMLULUK ZİRAAT MÜHENDİSLERİNDEDİR

Konuşmaların sonunda basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube Başkanı Osman Tuğrul Kuzu, Ziraat Mühendislerinin üretimdeki rolleri ile ilgili soruya şöyle cevap verdi.

"Ziraat Mühendislerinin üretimdeki rolü tohumun toprağa ekilmesinden gelişme süreci olan 3-4 ay sonuna kadar devam eder. Hasat döneminden sonra da bunun sorumluluğu yine Ziraat Mühendislerindedir. Çünkü ondan sonra gıda güvenirliliği konusu ortaya çıkmaktadır. Nasıl gübrelendiği, nasıl ilaçlandığı yine bunun kontrolü de Ziraat Mühendisleri tarafından yapılmaktadır."

‘BU TOPRAĞIN SESİ‘ PROGRAMINI GERİ İSTİYORUZ

TRT‘de yayınlanan Toprağın Sesi Programının kaldırılmasına da tepki gösteren Başkan Kuzu, tekrar yayınlanmasını istedi.

Kuzu; "TRT‘de 22 yıldır yayınlanan ‘Bu Toprağın Sesi‘ programı bu hükümet döneminde ne yazık ki kapatılmıştır. Biz Ziraat Mühendisleri olarak bu programın derhal başlatılması gerektiğine inanıyoruz. Ülke gündemi için çok büyük öneme sahip olan, geçek bir okul işlevi gören, çiftçi ve tarım ile ilgili herkesin merakla izlediği bir program mutlaka geri dönmelidir" dedi.

Ziraat Mühendisleri Odası Mersin Şube II. Başkanı Baki Toprak da Narenciye Festivali hakkındaki değerlendirmesinde, ilin tanıtım açısından önemli katkılar ve değerler getirdiğini söyledi.

Toprak, "Bu konuda çıta olarak daha üst düzeyde bu işi sürdürmek, yani festivali köy ve mahalle havasından çıkararak çıtayı yükseltmemiz lazım. Bunun önemini daha çok geliştirecek şekilde bir atmosfer getirmemiz lazım" dedi.

Okunma Sayısı: 583
Fotoğraf Galerisi