ŞUBEMİZDE SÜT REÇELİ DENEMELERİ YAPILDI

TRABZON ŞUBE
16.11.2016 (Son Güncelleme: 16.11.2016 15:27:53)

JICA (Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansı)nın Genç Liderler programı kapsamında Japonya‘ya giden ve içinde ODA‘mız üyesi meslektaşlarımızında bulunduğu kursiyerler ile önceki günlerde bir araya gelerek izlenimlerini paylaşmış ve Japonya‘daki uygulamalar içerisinde bölgemize uygun olanlar konusunda neler yapılabileceği hakkında bilgi alışverişinde bulunulmuştu.

Bu çerçevede Japonya‘da üretimi yapılan "Süt Reçeli"nin ülkemizde üretimi ile ilgili çalışmalar yapılması konusunda fikir birliğine varıldı.

Kursiyerlerden ilimizde bir marka haline gelen Hamsikoy Sütlacı Uğur Usta ile tanınan Uğur ALKURT‘un Japonya‘da süt ürünleriyle ilgili edindiği bilgilerle "Süt Reçeli" üretimi ile ilgili çalışmalarına Şubemizce destek verildi ve Japonya‘yı daha önce ziyaret eden Doç. Dr. Oktay YILDIZ ile birlikte çalışma kararı alındı.

10 Kasım 2016 tarihinde Şubemiz Lokalinde yapılan "Süt Reçeli" denemeleri olumlu sonuçlar verdi ve daha sonra çevredeki kişilere tattırılarak tat, kıvam ve koku bakımından oldukça beğeni toplayarak onaylandı. 

Okunma Sayısı: 339
Fotoğraf Galerisi