TARIM ÖĞRETİMİNİN 172. YILI KUTLANDI

ADANA ŞUBE ( )
12.01.2018 (Son Güncelleme: 12.01.2018 14:14:36)

Tarım Öğretiminin 172. yılı Çukurova Üniversitesi (ÇÜ) Ziraat Fakültesi ve Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şubesi tarafından ortaklaşa düzenlenen etkinlikle kutlandı. Rektör Prof. Dr. Mustafa Kibar, US News`in 2017 raporuna göre Türkiye`deki ziraat fakülteleri arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi`nin 3. sırada ilan edildiğini açıkladı.

Tarım Öğretiminin 172. yılı nedeniyle düzenlenen kutlama etkinlikleri ÇÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun, Dekan Yardımcıları, Öğretim Üyeleri, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Semih Karademir ile oda yönetim kurulu üyelerinin Çukurova Üniversitesi`ndeki Atatürk Anıtı`na çelenk koyup, saygı duruşunda bulunması ve İstiklal Marşı`nı okumasıyla başladı.

Karademir: "Tarım Sektörü 2017 Yılının İlk 9 Ayında 3.3 Oranında Büyüdü."

Kutlama etkinlikleri ÇÜ Akif Kansu Konferans Salonunda devam etti.  ‘Geleneksel Ziraat Marşı`nın okunmasının ardından açılış konuşmalarına geçildi. İlk olarak ÇÜ Ziraat Fakültesi öğrencileri adına Gıda Mühendisliği Bölümü Öğrencisi Seda Yılmaz konuşmasını yaptı.

Daha sonra kürsüye gelen Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir 2017 yılının ilk 9 aylık döneminde Türkiye ekonomisinin yüzde 7.4 büyüdüğünü, aynı dönemde tarım sektörünün ise yüzde 3.3 oranında büyüme gösterdiğini vurguladı. Karademir Çukurova Üniversitesi`nin ülkemizde tarım alanında yürüttüğü bilimsel çalışmalarla saygın bir yerinin olduğunu belirterek, "Fakültemizin kuruluşunun 50. Yılını kutladık. Şunu söylemem gerekiyor ki böylesine bir kurumdan mezun olmanın gururunu taşımaktayım. Verdiği eğitimle tarımdaki konulara vakıf, analitik düşünen, sorun çözen, işbirliği yapma yeteneği yüksek, sürekli olarak kendini yenileyen ve yaşam boyu öğrenmeyi kendine ilke edinmiş mühendisler yetiştiren Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi`nin 50. Yılını bir kez daha kutluyor, fakültemize emek koyan yaşamını yitiren hocalarımızı rahmetle anıyor. Yaşamlarını sürdüren ve gün itibariyle katkı koymaya devam eden hocalarımız ve fakülte çalışanlarına şükranlarımı sunuyorum." dedi.

Prof. Dr. Torun: "Dünyada En Stratejik Öneme Sahip Sektör Tarım Sektörü"

Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bülent Torun ise tarım sektörünün günümüzde dünyada en stratejik öneme sahip sektörlerin başında yer aldığını belirterek fakültelerinin sahip olduğu araştırma uygulama alanları ve donanımlı akademik kadrosu ile geçmişte olduğu gibi gelecekte de Çukurova Bölgesine, ülkemize ve dünya tarımına hizmet ve öncülük etmeye devam edeceğini söyledi. 

Prof. Dr. Kibar: "US News`in 2017 Raporuna Göre ÇÜ Ziraat Fakültesi 3. Sırada."

Çukurova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Kibar da Ziraat Fakültesinin ülke ve bölge tarımına çok değerli hizmetler verdiğini belirterek, araştırma bazında halen en aktif fakültelerden biri olduğunu söyledi. Rektör Prof. Dr. Kibar Ziraat Fakültesi`nin Çukurova Üniversitesi`nin araştırma üniversitesi misyonuna büyük katkı sağladığını vurguladı. US News`in 2017 raporuna göre ülkemizin ziraat fakülteleri arasında Çukurova Üniversitesi Ziraat Fakültesi`nin 3. sırada ilan edildiğini açıklayan Prof. Dr. Kibar konuşmasına şöyle devam etti;

"Çukurova Bölgesi sahip olduğu iklim verimli toprakları ve sulama olanaklarıyla Türkiye`nin en önemli tarım alanlarının başında gelmektedir. Tarım sektörünün son yıllarda Dünyadaki gelişmelere paralel olarak Türkiye`de hızla büyüme kaydetmesinin tarımsal eğitimin ve kalitesinin önemini bir kez daha ortaya koymaktadır. Çukurova Üniversitesi bünyesinde tarımsal eğitim araştırma ve geliştirme faaliyetlerinin önemi ortaya çıkmakta ve bu konulara dereken desteğin sağlanması zaruret teşkil etmektedir. Ziraat Fakültemiz Tıp Fakültemiz ise birlikte Çukurova Üniversitesinin kuruluşunu gerçekleştirmiş olup 1970 yılından beri eğitim ve öğretim faaliyetlerini sürdürmekte ve bugüne kadar 10 eğitim programından yaklaşık 14.000 Ziraat Mühendisi Gıda Mühendisi ile Peyzaj Mimarı mezun etmenin gururunu ve sevincini yaşamaktadır."

Meslekte 30. 40. Ve 50. Yılını Tamamlayanlara Plaket Takdim Edili.

Açılış konuşmalarının ardından, Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarım Ekonomisi Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Bülent Gülçubuk,  "Kırsalın Geleceği ve Kırsal Kalkınma Paradigmasında Arayışlar"  adlı bir sunum yaptı. Etkinlik, meslekte 30., 40. ve 50. yılını tamamlayanlara plaket takdimi ve kokteyl ile sona erdi.

Okunma Sayısı: 177
Fotoğraf Galerisi