SAMSUN POSTASI: TARIM DANIŞMANLARI KADRO İSTİYOR-27 EYLÜL 2022

SAMSUN ŞUBE ( )
28.09.2022 (Son Güncelleme: 28.09.2022 16:17:52)

ZMO Samsun Şube Başkanı Havva Yurdunuseven Bayzat, Türkiye Ziraatçiler Derneği Samsun İl Temsilcisi Muharrem Yüksel ve Ziraat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyeleri ile birlikte 25.09.2022 tarihinde Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şubesi` nde düzenlemiş olduğu ve TAR-DER Derneği Samsun İl Temsilcisi ve Ziraat Mühendisleri Odası Samsun Şube Yönetim Kurulu üyesi Fatih Güngör ve ilimizdeki tarım danışmanlarını katılım sağladı. Toplantıda tarım daışmanlarının sorumları ele alınmıştır.

Samsun ZMO, Ziraatçiler Derneği Samsun Temsilciliği ve Tarım Danışmanları Derneği Samsun temsilcilerinin bir arada yaptıkları toplantı sonunda çıkan sonuç bildirgesinde şu görüşlere yer verildi.

TARIM DANIŞMANLARINA ACİLEN KADROLARI VERİLMELİ!

Ülkemizde Tarımsal Yayım ve Danışmanlık sisteminin yaygın, etkin ve verimli bir yapıya kavuşmasını sağlamak amacıyla 2006 yılından beri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmeti desteklenmektedir.

Tarım danışmanları, tarımsal yeniliklerin, gelişmelerin; tarımsal bilgi ve teknik uygulamaların, çiftçilerimize aktarılmasında; ülkemiz tarımının kalkınmasında rol üstlenmeyi kendine bir görev olarak kabul etmişlerdir.Samsun ilinde Ziraat Odalarında, birliklerde ve serbest olarak çalıan 55 adet Tarım Danışmanı bulunmaktadır. Türkiye genelinde ise 1200` e yakın Tarım Danışmanı görev yapmaktadır.

TARIM DANIŞMANLARI YENİLİKÇİ TARIM UYGULAMASININ OLMAZSA OLMAZIDIR!

Tarım ve hayvancılıkta teknik ile tecrübeyi buluşturmazsanız ülke tarımının geleceğini yok edersiniz. Dünya nüfusunun hızla arttığı bir zamanda, gıdaya olan talebin artması ve buna bağlı olarak ileriki yıllarda gıda sıkıntısının yaşanması beklenen bir durumdur. Dünyada ve ülkemizde geleneksel tarımla gıda açığının kapatılması mümkün değildir. Gıda arzını artırmak için yenilikçi tarım tekniklerini uygulanması gerekmektedir. TARIM DANIŞMANLARI yenilikçi tarım tekniklerinin uygulamasında çok önmeli bir rol üstlenbmektedirler. Bu anlamda tarım danışmanlarını tarımsal uygulamalar içerisindeki önemi görmzden gelinemez. 1000 köye 1000 tarım gönüllüsü, Köymer ve Tar-Gel gibi Traım ve Orman Bakanlığı` nın geçmişte uygulamış olduğu projelerde görev yapan teknik elemanların hepsi kadroya geçmiştir. 2006 yılından beri devlet tarafından desteklenen, bu süre zarfında özveriyle sahada çalışarak deneyim kazanan, Tarımsal Yayım ve Danışmanlık Hizmetlerini Desteklenmesi adı altında görev yapan tüm tarım Danışmanlarının da kadroya alınması gerekmektedir.

Mehmet Rebii ÖZDEMİR

 

 

     

Okunma Sayısı: 32