HABER ES: “İKLİM DEĞİŞİKLİĞİNE UYUMDA SÜRDÜRÜLEBİLİR TARIM"- 19 EKİM 2023

GENEL MERKEZ ( )
19.10.2023 (Son Güncelleme: 23.10.2023 10:49:58)

Eskişehir Kent Konseyi’nin Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Ziraat Fakültesi ve TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Eskişehir Şubesi paydaşlığında düzenlediği II. Sürdürülebilir Kırsal Yaşam Çalıştayı, “İklim Değişikliğine Uyumda Sürdürülebilir Tarım ve Su Yönetimi” ana temasıyla gerçekleştirildi.

Belediyelerin, kamu kurum ve kuruluşlarının, üniversitelerin, tarımsal birlik ve kooperatiflerin ve çiftçilerin bir araya geldiği II. Sürdürülebilir Kırsal Yaşam Çalıştayına Eskişehir Vali Yardımcısı Ali Çetin, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ayşe Ünlüce, Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy, ESKİ Genel Müdürü Oğuzhan Özen, İl Tarım ve Orman Müdürü Ender Muhammed Gümüş, Seyitgazi Belediye Başkanı Uğur Tepe, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Genel Başkanı Baki Remzi Suiçmez, Eskişehir Kent Konseyi Genel Sekreteri Ahmet Kapanoğlu, TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Levent Özbunar katıldı.

Haller Gençlik Merkezi’nde çalıştay için bir araya gelen temsilciler, Eskişehir’deki kırsal alanların bulunduğu bölgelerin avantaj ve dezavantajlarını tespiti, sosyal ve fiziksel altyapı ve bölgeler arası gelişmişliğin dengelenmesi gibi konularda görüşlerini paylaştılar. Kırsal alanların ihtiyaçlarının ihtiyaçlarına göre oluşturulacak olan planlama için bilgi alışverişinde bulunarak, sürdürülebilir kırsal yaşamın ilk adımları atıldı.

Açılış konuşmasını yapan Eskişehir Kent Konseyi Başkanı Nuray Akçasoy çalıştaya katılan tüm kurumlara ve kurum temsilcilerine teşekkür ederek, “Kırsalda altyapı, kırsal ekonomi, çevre, sosyal sermaye ve ana başlıklarını ele alarak uzun vadede sürdürülebilir kırsal yaşam için yapılması gerekenleri içeren bir sonuç raporu oluşturarak kurumlarla bu raporu paylaşacağız” ifadelerinde bulundu.

 
Çalıştayın öğleden sonra gerçekleşen oturumlarında ise katılımcılar “Sürdürülebilir Kırsal Yaşam İçin Doğru Bitkisel Üretim”, “Hayvansal Üretim”, “Sürdürülebilir Kırsal Yaşam İçin İçme ve Kullanma Suyunun Önemi” ve “Tarımsal Su Üretimi” ana başlıklarını ele alarak katılımcıların görüş ve önerileri alındı.

Odak grubu toplantı sonuçlarının katılımcılara aktarılması ve kapanış bölümü ile son bulan çalıştayın sonuçları belediyelerimizin, ilgili kamu kurum ve kuruluşlarımızın, üniversitelerimizin kırsal alanların ihtiyaçlarına göre oluşturacakları planlama çalışmalarına katkı sağlayacak.

 

Haber kaynağına ulaşmak için lüfen TIKLAYINIZ. 

Okunma Sayısı: 27
Fotoğraf Galerisi