DÜNYA GIDA DERGİSİ GIDA GÜVENLİĞİNİ MASAYA YATIRDI - DÜNYA - 08.02.2006

GENEL MERKEZ ( )
08.02.2006 (Son Güncelleme: 08.02.2006 11:39:01)

28 BİN GIDA İŞLETMESİNDEN 2 BİNİ TEMİZ

İSTANBUL - TARIM VE KÖYİŞLERİ BAKANLIĞI KORUMA VE KONTROL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ (KKGM) GENEL MÜDÜR YARDIMCISI PROF. DR. NEVZAT ARTIK, TÜRKİYE'de 28 bin gıda firmasının bulunduğunu, ancak gerçek anlamda sadece 2 bin civarında işletmenin 'TEMİZ' olarak adlandırılabileceğini açıkladı.

DÜNYA Gıda Dergisi'NİN DÜZENLEDİĞİ "AB SÜRECİNDE GIDA SANAYİİ-GIDA LABORATUARLARI İLİŞKİSİ" KONULU PANEL GLOBUS DÜNYA BASINEVİ KONFERANS SALONU'nda gerçekleştirilirken, panelin başkanlığını Prof. Dr. Artemis Karaali yaptı. Panele, AK Parti Aydın Milletvekili, Tarım Orman ve Köyişleri Komisyonu Sözcüsü ve Türkiye Ormancılık Kooperatifleri Merkez Birliği (Ör-Koop) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ertürk, Tüm Gıda İthalatçıları Derneği (TÜGİDER) Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Sekreteri Melahat Özkan, Türkiye Gıda İşverenleri Sendikası Başkanı Necdet Buzbaş, Türk Kalibrasyon ve Deney Laboratuarları Derneği (TÜRKLAB) Başkanı ve Türk Akreditasyon Kurumu (TÜRKAK) Gıda Komitesi Başkanı Samim Sarıer, Gıda Mühendisleri Odası (GMO) Yönetim Kurulu Başkanı Petek Ataman ve Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Yönetim Kurulu Üyesi Fatih Taşdöğen katıldı.

Kamu laboratuarlarında atamaların düzgün yapılmadığını savunan Artık, hem özel hem de kamu laboratuarlarının tabela şeklinde olmak yerine daha anlamlı, daha etkin görevler yapan laboratuarlar olması gerektiği ifade etti. Melahat Özkan laboratuar seçiminin demokratikleştirilmesine yoğunlaşmak istediklerini ifade ederken, Necdet Buzbaş ise gıda güvenliği, hayvan ve bitki sağlığı uygulamasının sahiplenilmesi gerektiğini ve AB normlarının zorunlu olacağının gözden kaçırılmaması gerektiğini ifade etti. GMO Başkanı Ataman da, AB yaklaşımı için akredite olmak gerektiğini, akredite olan laboratuarların da bu hallerinin sürüp sürmediğinin denetlenmesi gerektiğini söyledi.

Okunma Sayısı: 549