SEKTÖR, “GIDA TERÖRÜ”NÜ TARTIŞTI - İTO GAZETESİ - 17.03.2006

GENEL MERKEZ ( )
17.03.2006 (Son Güncelleme: 31.03.2006 16:46:39)

<İ>GIDA SEKTÖRÜ, İÇİNDEKİ TERÖRÜ TARTIŞTI. İSTANBUL TİCARET ODASI’NDA YAPILAN TOPLANTIDA, KUŞ GRİBİ, İLAÇ KALINTILI SEBZE VE MEYVELER, MERDİVENALTI SAĞLIKSIZ ÜRETİM, TEHLİKELİ KATKI MADDELERİ VE DENETİMSİZLİK ELE ALINDI.

İSTANBUL TİCARET ODASI, “KUŞ GRİBİ, MERDİVENALTI ÜRETİM VE GIDA TERÖRÜ GÖLGESİNDEKİ GIDA SEKTÖRÜ VE BEKLENTİLERİ” KONULU BİR SEMİNER DÜZENLEDİ. KONU KAPSAMINDAKİ KAMU VE ÖZEL SEKTÖR YETKİLİLERİNİN KATILDIĞI SEMİNERDE SEKTÖRÜN SORUNLARI MASAYA YATIRILDI.

KÖTÜ GIDA İYİYİ KOVUYOR

SEMİNERİN AÇIŞ KONUŞMASINI İTO GENEL SEKRETER YARDIMCISI SELÇUK OK YAPTI. OK, SEKTÖRÜN GELDİĞİ SORUNLU NOKTAYA DİKKAT ÇEKTİĞİ KONUŞMASINDA, TÜRKİYE’NİN GIDA KONUSUNDA KENDİ KENDİNE YETEBİLME ÖZELLİĞİNİN GİDEREK YOK OLDUĞUNU SÖYLEDİ. OK, “KÖTÜ GIDA İYİ GIDAYI KOVUYOR. SOFRALARIMIZA NASIL ÜRETİLDİĞİNİ BİLMEDİĞİMİZ, KONTROLSÜZ ÜRETİLEN GIDALAR GELİYOR. MERDİVENALTI ÜRETİM ENGELLENEMEDİ, BU DURUM KAYITDIŞINI DA ARTIRIYOR. BU SORUNLARIN YANINDA, KUŞ GRİBİ VAKALARI DA BEYAZ ET SEKTÖRÜ DIŞINDA TURİZM VE ULUSLARARASI TAŞIMACILIK YAPAN LOJİSTİK SEKTÖRÜNE DE ZARAR VERMEYE BAŞLADI” DEDİ.

SEMİNERE YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ’NDEN PROF. MEHMET PALA BAŞKANLIK ETTİ. İTO 69. OTEL LOKANTA VE EĞLENCE YERLERİ MESLEK KOMİTESİ ÜYESİ SADIK ÇELİK DE, SEKTÖRÜN HAZIR YEMEK KISMIYLA İLGİLİ SORUNLARI DİLE GETİRDİ.

GRİP NELER YAPTI?

KUŞ GRİBİNİN VURDUĞU SEKTÖRLERDEN BİRİNİN DE HAZIR YEMEKÇİLER OLDUĞUNU DİLE GETİREN ÇELİK, “KUŞ GRİBİNİN BİZE DARBESİ YÜZDE 35 OLDU. KISITLI İMKANLARLA ÇALIŞAN SEKTÖRÜMÜZ ZATEN MERDİVENALTI ÜRETİMDEN MAĞDURDU ÜSTÜNE BİR DE KUŞ GURUBU EKLENDİ. GIDADAKİ TERÖR TARLADAN BAŞLIYOR” DİYEREK HAZIR YEMEKTEKİ YÜZDE 18’LİK KDV ORANINI DA ELEŞTİRDİ. KUŞ GRİBİNİN HEM BEYAZ ETÇİLERİ HEM DE DİĞER İLGİLİ SEKTÖRLERİ NASIL ETKİLEDİĞİNİN ELE ALINDIĞI TOPLANTIDA, TÜKETİCİNİN GIDA KONUSUNDA KAZANDIĞI BİLİNCİN ÖNEMİ ÜZERİNDE DE DURULDU.

KİMLER KATILDI?

YILDIZ TEKNİK ÜNİVERSİTESİ KİMYA MÜHENDİSLİĞİ ÖĞRETİM ÜYESİ PROF. DR.MEHMET PALA, SAĞLIKLI TAVUK BİLGİ PLATFORMU BAŞKANI ZUHAL DAŞTAN, TMMOB GIDA MÜHENDİSLERİ ODASI YÖNETİM KURULU 2.BAŞKANI PROF. DR. AYKUT AYTAÇ, TMMOB ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI BAŞKANI GÖKHAN GÜNAYDIN, İSTANBUL İL TARIM MÜDÜRÜ AHMET KAVAK, İTO 69 NO’LU OTEL- LOKANTA VE EĞLENCE YERLERİ KOMİTESİ ÜYESİ SADIK ÇELİK, İSTANBUL VETERİNER HEKİMLER ODASI BAŞKANI PROF. DR. TAHSİN YEŞİLDERE, TÜDER BAŞKANI ENGİN BAŞARAN, TÜRKİYE ZİRAAT ODALARI BİRLİĞİ (TZOB) TEKNİK HİZMETLER KURULU BAŞKANLIĞI TEKNİK MÜŞAVİRİ LEVENT GENÇ.

Okunma Sayısı: 476