BİTKİ KORUMA ÜRÜNLERİNİN TOPTAN VE PERAKENDE SATILMASI İLE DEPOLANMASI HAKKINDA YÖNETMELİK HAKKINDA TOPLANTI YAPILDI.

ADANA ŞUBE ( )
09.11.2007 (Son Güncelleme: 09.11.2007 10:16:23)

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı tarafından hazırlanıp 11.10.2007 gün ve 26670 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" hakkında meslektaşlarımızla bir araya geldik. Toplantı sonucunda; Tarım ve Köyişleri Bakanlığına, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarlık Makamına ve Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne meslektaşlarımızın konu ile ilgili imzalı dilekçelerinin gönderilmesine karar verildi.

Dilekçe Örneği:

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığına

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Müsteşarlık Makamına

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Koruma ve Kontrol Genel Müdürlüğüne

Bakanlığınızca hazırlanan "Bitki Koruma Ürünlerinin Toptan ve Perakende Satılması ile Depolanması Hakkında Yönetmelik" 11.10.2007 gün, 26670 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.

Sözü edilen yönetmelikte halen zirai mücadele toptan ve perakende bayiliği yapan ve ileride yapmayı düşünen ziraat mühendisleri olarak bizlere yönelik bir sınav zorunluluğu getirildiğini hayret ve üzüntü ile öğrenmiş bulunuyoruz.

Yönetmelik taslağı hazırlıkları sırasında meslek kuruluşumuz olan Ziraat Mühendisleri Odası‘nın 30.04.2007 gün, 1121 sayılı yazısı ile Genel Müdürlüğü‘nüze bildirdiği üzere, zirai mücadele hizmetleri, ziraat mühendisleri açısından, Ziraat Fakültelerinden mezun olup ziraat mühendisi diploması alınmakla kazanılan bir görev ve yetki alanıdır.

7472 sayılı Ziraat Yüksek Mühendisliği Hakkında Kanun‘un 2. maddesi ve Ziraat Mühendislerinin Görev ve Yetkilerine İlişkin Tüzük‘ün 5. maddesi hükümleri uyarınca Ziraat Fakültelerinden mezun olan ziraat mühendisleri, herhangi bir bölüm ayrımına tabi olmaksızın, zirai mücadele (Bitki Koruma) bayilik iş ve işlemlerini yapmak konusunda münhasıran yetkilidirler.

Bu hukuki temele rağmen ve piyasada çalışan çok sayıda ilkokul mezunu ve ziraat teknikeri /teknisyeni varken ziraat mühendislerine sınav zorunluluğu getirilmesini mesleğimize yönelik bir hak ihlali olarak değerlendiriyoruz.

Bu çerçevede, ilgili Yönetmeliğin yeniden değerlendirilerek, hukuka aykırı bir biçimde ziraat mühendislerine yönelik sınav zorunluluğu getiren yönetmelik hükümlerinin kaldırılmasını, bölüm ayrımı getiren hükmün kaldırılmasını ve mesul müdürlük sisteminin yeniden değerlendirilmesini diliyoruz.

Aksi taktirde, mesleki hak ve yetkilerimi savunmak bakımından, dava açma yolu da dahil olmak üzere, her türlü yasal girişimde bulunacağımı bildiririm.

 

Adı Soyadı      :                                                                                                         İmza

Adresi             :

İli                    :

Okunma Sayısı: 2649
Fotoğraf Galerisi