DSP LİDERİ SEZER'DEN ODA’MIZA ZİYARET - 30.01.2006

GENEL MERKEZ ( )
30.01.2006 (Son Güncelleme: 30.01.2006 12:24:18)

DSP Genel Başkanı Zeki SEZER ve beraberindeki parti heyeti, 30 Ocak 2006 Pazartesi günü ODA’mızı ziyaret ederek, Genel Başkanımız Gökhan GÜNAYDIN, II. Başkanımız Dr. Turhan TUNCER, Yazman Üyemiz Fatih TAŞDÖĞEN ve Genel Sekreterimiz Ural ERSOY ile görüştü.

ODA Başkanımız Gökhan GÜNAYDIN, önümüzdeki 10 yıllık süreç içerisinde Türk tarımı ve çiftçisine yılda 10 milyar euroluk kaynak aktarılması gerektiğini, ancak yıllık katkının şu anda 2 milyar euroyu bile bulmadığını kaydetti. Bilgi ve teknolojinin tarlayla buluşmasında sorun yaşandığını anlatan GÜNAYDIN, “Bu, tarımda yapısal dönüşümün gerçekleştirilememesinin en büyük engelidir. Tarımsal üretimden kopuş ve tümüyle siyasi rant peşinde koşan bir anlayış söz konusu” dedi.

Köy Hizmetleri Genel Müdürlüğü’nün bir inat uğruna kapatılmasının ardından Türkiye’de sayıları 400’ün altında olan toprak uzmanının, İstanbul ve Kocaeli Büyükşehir Belediyeleri’nde asfalt şantiyelerinde görevlendirildiğini belirten GÜNAYDIN, “Kuşkusuz bunlarla ilgili her türlü idari yargı süreçlerini yürütüyoruz” dedi.

GÜNAYDIN, Tarım Danışmanlarının sorunlarına da değinerek, şunları söyledi:

“Proje başladığında insanların sosyal güvenliklerini elinden alıcı, geçici şarta bağlı sözleşmeli statüde köleleştirici bir çalışma biçimine Ziraat Mühendisleri Odası karşıdır. Böyle bir yapısal dönüşümü siz sağlayamazsınız demiştik. Başbakan, 2005 Şubatında 1000-2000 yeni danışman alma sözü vermişti. Üzerinden 1 yıl geçti, bırakın yeni danışman almayı, mevcutların sorunları kronikleşti. Bağkur primini kendileri yatırırlar, muhasebecilerini kendileri tutarlar. Köy katkı payını ceplerinden ödüyorlar. Haberleşme, iletişim, ulaşım ve barınmayı da koyduğunuz zaman, yıllık izinleri olmayan bu arkadaşların cebine ayda 350-400 milyon para kalıyor. Ve bunu tarımsal başarı projesi olarak sunmaya çalışıyorlar.”

DSP Lideri Zeki SEZER de, girdi fiyatları ve maliyetlerin hızla arttığını, Türkiye’nin her ürünü ithal eden bir ülke haline geldiğini söyledi. SEZER, “Bugünkü politikalar sürerse geleceğin daha karanlık olacağını saptamak yanlış olmaz. Bugünkü yaklaşımlarla AB OTP’ye uyum da çok büyük tehlikeler içeriyor. Önümüzdeki 10 yılı çok iyi değerlendirerek, sağlıklı bir tarım reformu yapmalıyız” diye konuştu.

Ziraat mühendisliğinin Türkiye’de hak ettiği yeri alamadığını belirten SEZER, “Tarımı bilimsel yapmak gerekiyor. O nedenle ziraat mühendislerine çok büyük görevler düşüyor” dedi.

Okunma Sayısı: 681