10 EKİM’İ UNUTMADIK, UNUTMAYACAĞIZ, UNUTTURMAYACAĞIZ.
10 Ekim 2015, Ankara Garı önünde barış, kardeşlik ve dayanışmaya atılan bombaların yurttaşlara ve insanlığa düzenlenen saldırının günüdür.
Unutmayacağız, unutturmayacağız.
Yakın tarihimizde toplumsal barışı katletmek amacı taşıyan en acı olaylardan biri olarak hafızalarda yerini alan katliam; 104 yurttaşımızın hayatını kaybettiği, yüzlerce kişinin yaralandığı, toplumun barış, güven ve dayanışma içerisinde bir arada yaşama iradesini güçlendirme çabasına yapılan saldırıdır.
O gün hayatını kaybeden yurttaşlarımızın anısı, unutulmadı, unutulmayacak, toplumsal hafızamızdaki yerini koruyacaktır.
10 Ekim’i anmak; yaşam hakkını, toplumsal barışı, özgürlük, kardeşlik ve adil bir dünya talebini anmaktır.
Kaybettiklerimizi, onların mücadelesini sürdürme kararlılığımızı, güvenli, huzurlu ve barış içinde bir ülke ve dünya mücadelesini sürdüreceğimizi bir kez daka ifade etmektir.
10 Ekim 2015’te hayatını kaybeden yurttaşları, arkadaşlarımızı, dostlarımızı saygıyla anıyor, yaralarıyla yaşama tutunanlara, insanlığa ibret olsun diye hukuk mücadelelerini sürdüren ailelerine, yakınlarına ve tüm sevenlerine bir kez daha başsağlığı, sağlık diliyoruz.
10 Ekim’i unutmadık, unutmayacağız.
Yaşam hakkını, barışı ve kardeşliği savunmaya, dayanışmaya devam edeceğiz.
TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası