ESKİSEHİR.NET: ESKİŞEHİR DOĞA VE YAŞAM PLATFORMU’NDAN MİHALGAZİ’DE DOĞA ŞENLİĞİ - 22 HAZİRAN 2025

ESKİSEHİR.NET: ESKİŞEHİR DOĞA VE YAŞAM PLATFORMU’NDAN MİHALGAZİ’DE DOĞA ŞENLİĞİ - 22 HAZİRAN 2025
ESKİŞEHİR
22.06.2025
 

Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu tarafından, Mihalgazi Değirmen Park Mesire Alanı’nda doğa şenliği düzenlendi.
Cengiz Holding’e bağlı Eti Bakır A.Ş. tarafından Eskişehir’in Mihalgazi ilçesine bağlı Alpagut ve Tepebaşı ilçesine bağlı Atalan mahallelerine siyanürlü altın-gümüş madeni yapılmak isteniyor. Başta Eskişehir olmak üzere tüm Sakarya Havzası’nı ve yaşam alanlarını tehdit eden projenin İnceleme Değerlendirme Komisyonu (İDK) toplantısı 4 Temmuz’da yeniden yapılacak. İDK toplantısına sayılı günler kala Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu tarafından, Mihalgazi Değirmen Park Mesire Alanı’nda doğa şenliği düzenlendi.

“Tiyatro gösterileri ve müzik dinletisi beğeni topladı”

Yoğun katılımın olduğu doğa şenliğinde fotoğraf sergisi, tiyatro gösterileri ve çocuklar için oyun etkinlikleri düzenlendi. Ayrıca Barışa Ezgiler Grubu da katılımcılar için müzik dinletisi gerçekleştirdi. Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu tarafından ilçede yürüyüş düzenlendi ve vatandaşlar şenliğe davet edildi.

“Toplumun karnı sizin yalanlarınıza tok”

Bölgeye yapılacak altın-gümüş madeninin Sakarya Havzası’nın tamamına zarar vereceğinin iade edildiği basın açıklaması metnini okuyan Eskişehir Doğa ve Yaşam Platformu’ndan avukat Mert Yedek, “Siyanürün herhangi bir hastalığa sebep olmayacağıyla birlikte erkek doğum oranlarını artırdığı iddialarına varan broşürler dağıtıldığına şahit olduk. Toplumun karnı sizin yalanlarınıza tok. Fakat biz her yerde gerçekleri haykırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Toplantıda insanlığın içe sayıldığına şahit olduk”

Yedek, açıklamasını şu şekilde sürdürdü: “Doğa ve Yaşam Platformu olarak ÇED sürecinin bir parçası 4 Temmuz’da gerçekleşecek ikinci İDK toplantısına hazırlandığımız bugünlerde 13 Haziran 2025 tarihinde Meclis’e sunulan bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi, 19 Haziran’da tüm uğraşlarla Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu’nda virgül değiştirilmeden geçirildi. 26 saat süren, aralıksız süren ve insani çalışma koşullarının hiçe sayıldığı, yıldırım hızıyla tasarı geçirme amacının gizlenemediği toplantıda insanlığın içe sayıldığına şahit olduk. Kanun teklifi, yaşam alanlarımıza, tarım alanlarımıza, doğal varlıklarımızın tamamını, suyumuzu, toprağımızı, zeytinliklerimizi elimizden alacak şekilde planlanmış bir sermaye yasasıdır.”

Haber:  Meltem KARAKAŞ

Haberin kaynağına ulaşmak için lütfen TIKLAYINIZ.

Okunma Sayısı: 5
Fotoğraf Galerisi