GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ VE TEKNOLOJİ POLİTİKALARI SEMPOZYUMU, 9-10 MAYIS 2025’TE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

GELECEĞİN TEKNOLOJİLERİ VE TEKNOLOJİ POLİTİKALARI SEMPOZYUMU, 9-10 MAYIS 2025’TE ANKARA’DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK
MERKEZ
08.05.2025

TMMOB adına Bilgisayar Mühendisleri Odası (BMO) ve Elektrik Mühendisleri Odasının (EMO) yürütücülüğünde, önümüzdeki dönemlerde de devam etmesi planlanan ve ilki 9-10 Mayıs 2025 günlerinde gerçekleştirilecek “Geleceğin Teknolojileri ve Teknoloji Politikaları” konulu bir sempozyum düzenlenmektedir.

 

Ülkemizin teknoloji alanında çalışan en önemli araştırmacılarını ve bilim insanlarını bir araya getiren sempozyumda günlük hayatımızın bir parçası olmaya aday yeni teknolojik gelişmelere ilişkin bilgiler sunularak tartışılacaktır. Aynı zamanda insan yaşamını doğrudan değiştirecek gelişmelere de odaklanan etkinlikte teknolojik gelişmeler sonucu ortaya çıkma olasılığı yüksek toplumsal değişimlerin sonuçları ve beraberinde felsefi çıkarımlar da irdelenecektir.

TMMOB’ye bağlı odaların meslek disiplinleri olan yazılım, donanım, malzeme, uzay, tekstil, elektronik, haberleşme, kontrol ve biyomedikal alanları, yakın geçmişin önemli teknolojik alanları olmalarının yanında disiplinler arası gelişmelerin ve yeni mühendislik alanlarının ortaya çıkmakta olduğu öncü alanlar arasındadır. Özellikle son on yıllık zaman diliminde baş döndürücü bir hızla gelişen bilim ve teknoloji, daha konforlu bir yaşam sunmasının yanında, eleştirel düşüncenin süzgecinden geçmesi gereken büyük toplumsal değişimleri de tetiklemektedir.

Bütün bu sebeplerle kamu kurumu niteliğinde bir birlik olarak TMMOB, teknoloji politikaları ve geleceğin teknolojilerini gündeme taşımak amacıyla “Geleceğin Teknolojileri ve Teknoloji Politikaları Sempozyumu”nu düzenleme kararı almıştır.

Sempozyumun temel amacı, mevcut ve güncel teknolojik gelişmeler ışığında yakın gelecekteki olası teknolojik gelişmeler hakkında bilgilenmeye, tartışma platformlarının oluşmasına ve teknoloji politikalarının belirlenmesine daha geniş kesimlerin katılımını sağlamaktır. Geleceğin teknolojileri, asıl olarak akademik çalışmalardan beslenmekle birlikte uygulamacıların, meraklıların, teknoloji politikalarını belirleyenlerin ve elbette meslek odalarının bir araya getirilmesiyle hedeflenen amaca ulaşmayı kolaylaştıracaktır.

İlk kez düzenlenecek olan ve farklı temalarla daha sonraki yıllarda da tekrarlanarak tartışma ve bilgi paylaşım zemininin yaygın ve etkili sonuçlar doğurması beklenen Sempozyumun ilki 9-10 Mayıs 2025 günlerinde yapılacak ve Sempozyumda aşağıda belirtilen konu başlıklarına yer verilecektir.

  • Yapay Zekâ ve İşin Geleceği 
  • Nesnelerin İnterneti, Otonom Araçlar ve Sanayi
  • Yapay zekâ, robotlar ve felsefe
  • Daha İyi Bir Gelecek İçin Teknoloji Politikaları
  • Uzay Teknolojileri ve Uzay Madenciliği
  • Akıllı Kentler, Sağlık ve Afet Uygulamaları
  • Geleceğin Teknolojilerinde Malzeme Bilimi ve Mühendisliğinin Rolü
  • Biyomedikal ve Tıbbi Teknolojiler 

Bununla birlikte, uluslararası bağımlılık zincirinden kopuşun ve toplumun genel yararını esas alan bir kalkınmanın; temel bilimleri, teknoloji geliştirmeyi ve nitelikli üretimi temel alan bir sanayileşmeyi gerektirdiği bilinciyle, ülkemizde üretilen teknolojilerin üyelerimiz ve kamuoyuyla buluşabilmesi için oturum aralarında yerli üretimlerin sunumu için de bir olanak yaratılması hedeflenmektedir.bilmesi amacıyla, oturum aralarında yerli üretimlerin sunumu için de bir imkan yaratılması da hedeflenmektedir.  

Okunma Sayısı: 24
Fotoğraf Galerisi