GIDA HATTI / MISIRDA EKİM ALANI AZALIYOR, VERİM ARTIYOR / 6 AĞUSTOS 2017

Ziraat Mühendisleri Odası`nın (ZMO) araştırmasına göre, ülkemizde mısır ekim alanları 2015 üretim sezonundaki 688 bin hektardan geçen yıl 680 bin hektara gerilerken, hektar başına verim 9,30 tondan, 9,41 tona yükseldi.
Binlerce yıldan beri tarımı yapılan mısır; tropik, subtropik ve ılıman iklim kuşaklarında yetişebildiği için Antarktika haricinde dünyanın her yerinde yetiştirilebiliyor.
Türkiye`de ise önceleri Karadeniz, Marmara, Ege ve Akdeniz Bölgelerinde önemli ölçüde birinci ürün olarak ekimi yapılan mısır, son yıllarda özellikle Çukurova, Amik Ovası, Güneydoğu ve Ege Bölgelerinde ikinci ürün olarak yetiştiriliyor.
ZMO Mısır Dosyası
Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) hazırladığı Mısır Dosyası ile Türkiye`de mısır tarımındaki gelişmeleri gözler önüne serdi.
(Odamızın Hazırladığı, Mısır Dosyası, ZMO Web sitemizde bulunmaktadır.)