HİÇ BİR KİŞİYE,AİLEYE,ZÜMREYE VEYA SINIFA İMTİYAZ TANINAMAZ.-19 EKİM 2017

TRABZON
19.10.2017
 
HİÇ BİR KİŞİYE,AİLEYE,ZÜMREYE VEYA SINIFA İMTİYAZ TANINAMAZ.

Bizler kamu yarına çalışan odalar ve dernekler olarak çalışma alanlarımız arasında toplumu bilgilendirme görevimiz mevcut. Trabzon Ziraat Mühendisleri Odası olarak bu görevimizi yerine getirmek için buradayız. Bizlerin hiçbir kurum ve kuruluşla özel bir ön yargımız olamaz. Amacımız sadece toplumu aydınlatma ve bilinçlendirme görevimizi yerine getirmektir. Kanun önünde eşitlik, Anayasamızdaki tarifi
ANAYASA-MADDE 10. – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir.
(Ek: 7.5.2004-5170/1 md.) Kadınlar ve erkekler eşit haklara sahiptir. Devlet, bu eşitliğin yaşama geçmesini sağlamakla yükümlüdür.
Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.
Devlet organları ve idare makamları bütün işlemlerinde kanun önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek zorundadırlar. Kısaca kanunlar kişiye göre değişmez. Benim çok söyleyecek sözüm yok. Sadece kamuoyuna bu uygulama ile ilgili Kanunların ilgili maddelerini bizzat sizlere sunmak isterim. Çok söze gerek takdir kamuoyunundur.

5403 SAYILI TOPRAK KORUMA VE ARAZi KULLANIMI KANUNU 

Madde 21 - Tarım dışı arazi kullanımlarında toprak koruma projelerine uyulması zorunludur. Tarım dışı arazi kullanımına izinsiz başlanılması veya hazırlanan toprak koruma projelerine uyulmaması halinde, aşağıdaki işlemler gerçekleştirilir ve yaptırımlar uygulanır: 
a) Arazi kullanımı için izinsiz işe başlanılmış ve çalışmalar devam ediyorsa; valilik işi tamamen durdurur, yapılan iş tamamlanmış ise kullanımına izin verilmez. 

Arazi kullanım plânlarında, tarımsal amaçlı kullanım için ayrılmış arazilerde, izinsiz yapılan bütün yapılar yıkılır ve temizlenir. Arazinin yeniden eski haline gelmesi için yapılan masraflar sorumlulardan tahsil edilir. Ayrıca, zarar verilen tarım arazilerinin, her metre karesi için iki Yeni Türk Lirası idarî para cezası verilir. 

İMAR KANUNU

 Kanun Numarası : 3194 Kabul Tarihi : 3/5/1985
Planların hazırlanması ve yürürlüğe konulması:
Madde 8 –
c) (Ek: 3/7/2005-5403/25 md.) Tarım arazileri, Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanununda belirtilen izinler alınmadan tarımsal amaç dışında kullanılmak üzere plânlanamaz.
e) (Ek: 12/7/2013-6495/73 md.) Kamu kurum ve kuruluşları veya plan müellifleri; ilgili kamu kurum ve kuruluşlarından plana ilişkin görüşlerini alır. Kurum ve kuruluşlar, görüşlerini en geç otuz gün içerisinde bildirmek zorundadır. Görüş bildirilmesi için etüt ve analiz gibi uzun süreli çalışma yapılması gereken hallerde ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının talebi üzerine otuz günü geçmemek üzere ilave süre verilir. Bu süre içerisinde görüş bildirilmediği takdirde plan hakkında olumsuz bir görüşün bulunmadığı kabul edilir.19/10/2017

Cemil PEHLEVAN
ŞUBE BAŞKANI





Okunma Sayısı: 10