"KÖMÜRLÜ TERMİK SANTRALLE MÜCADELEDE HUKUKSAL SÜREÇ" KONULU BİLGİLENDİRME TOPLANTISI

ESKİŞEHİR
17.04.2018
 

Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu tarafından hukukçuların katılımıyla “Kömürlü Termik Santralle Mücadelede Hukuksal Süreç” konulu bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Toplantıya Şubemiz adına Şube Başkanımız Levent ÖZBUNAR ve Eski İl Temsilcilerimiz Feyyaz UYSAL ve Hıdır SARIOĞLU katılmışlardır.

Eskişehir’in Tepebaşı ilçesine yapılması planlanan Kömürlü Termik Santralin kurulmaması için verilen mücadelede izlenen hukuksal sürecin anlatıldığı Eskişehir Çevre ve Yaşam Platformu tarafından düzenlenen bilgilendirme toplantısı, sivil toplum örgütlerinin ve odaların başkan ve üyeleri, siyasi partilerin il temsilcileri ve hukukçuların katılımıyla gerçekleştirildi. Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin’in moderatörlüğünde, Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Avukat Ayşe Ünlüce ve Ekoloji Kolektifi Derneği avukatlarından Cömert Uygar Erdem’in konuşmacı olarak katıldığı toplantıda hukukçuların Kömürlü Termik Santralle mücadele kapsamında izlediği yollar ve açılan davalar hakkında bilgilendirilme yapıldı.

Büyükşehir Sanat Merkezi Ergin Orbey Sahnesi’nde gerçekleştirilen toplantıda moderatör görevini üstlenen Baro Başkanı Rıza Öztekin verilen mücadelenin hukuksal çizgiden sapmadan devam ettiğini belirterek konu ile ilgili kısa bir bilgilendirme konuşması yaptıktan sonra sözü ilk olarak Büyükşehir Belediyesi 1. Hukuk Müşaviri Avukat Ayşe Ünlüce’ye verdi. Avukat Ünlüce, Büyükşehir Belediyesi ve ilçe belediyelerin hukukçuları başta olmak üzere Eskişehirli avukatların açtıkları davalar hakkında bilgiler sundu. Ünlüce, “Hukuksal anlamda zorlu engellerle karşılaşıyor olsak da tek çare hukukun yolunu izlemek. Ben süreç sonunda olumlu gelişmeler olacağı konusunda iyimserim” şeklinde konuştu. Ünlüce’den sonra söz alan Ankara Barosu’na kayıtlı Ekoloji Kolektifi Derneği avukatlarından Cömert Uygar Erdem, santrali kurmak isteyen tarafın yürüttüğü çalışmalarda hukuksal olarak büyük sorunlar ve çelişkiler olduğunu ve bunun en çok ÇED raporunda görüldüğünü belirterek “Normalde 18 ay gibi bir sürede toparlanabilecek ÇED raporu ile ilgili çalışmalar Eskişehir’de 3 ayda tamamlandı. Bu hem bilimsel hem hukuksal açıdan kabule dilebilir bir çalışma değildir.” dedi.

Toplantının kapanış konuşmasını yapan Eskişehir Baro Başkanı Rıza Öztekin “Birileri geleceğimizi çalmaya çalışıyor, biz kurtarmaya çalışıyoruz” şeklinde konuşarak gösterdiği çabalardan dolayı Büyükşehir Belediyesi başta olmak üzere mücadelede payı olan herkese ve katılımcılara teşekkür etti.

Okunma Sayısı: 86