TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2025 ETKİNLİĞİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRDİK

TMMOB DÜNYA GIDA GÜNÜ 2025 ETKİNLİĞİ’Nİ GERÇEKLEŞTİRDİK
MERKEZ
17.10.2025
 
TMMOB çatısı altında; sekreteryası ODA’mız, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası ve TMMOB Kimya Mühendisleri Odası tarafından ortak yürütülen TMMOB Dünya Gıda Günü 2025 Etkinliği, 16 Ekim 2025 Perşembe günü “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Gelecek İçin El Ele” temasıyla İstanbul Maltepe’de, Yaşar Kemal Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardında etkinliğin açılış konuşmaları; üç Oda adına ODA Başkanımız Baki Remzi SUİÇMEZ, TMMOB Yürütme Kurulu Üyesi Feramuz AŞKIN, FAO Türkiye Kıdemli Program Koordinatörü Özcan TÜRKOĞLU, Maltepe Belediye Başkan Yardımcısı Cevahir Efe AKÇELİK, İBB Tarımsal Hizmetler Daire Başkanı Ahmet ATALIK tarafından yapıldı. Açılış konuşmalarının ardından etkinliğin panel ve forum bölümlerine geçildi.

İlk panel, “Daha İyi Gelecek İçin Gıda Egemenliği” başlığı altında gerçekleşti. Kolaylaştırıcılığını TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ş. Işın ÇAVDAR’ın üstlendiği bu oturumda, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Onur AKBULUT, TMMOB Kimya Mühendisleri Odası’ndan Dr. Ali UĞURLU, İstanbul Şube Başkanımız Murat KAPIKIRAN ve TÜKODER-TÜDEF Başkanı Aziz KOÇAL söz aldı. 

İkinci panel, sempozyumun ana teması olan “Daha İyi Gıdalar ve Daha İyi Gelecek İçin El Ele” başlığıyla düzenlendi. Oturumun kolaylaştırıcılığını İstanbul Şube Başkanımız Murat KAPIKIRAN yürütürken, panelde Dr. Şafak KÖSEOĞLU, Doç. Dr. Zeynep TACER CABA ve Prof. Dr. Nuray ERKAN konuşmacı olarak yer aldı. 

Sempozyumun son bölümü olan forum, TMMOB Gıda Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Onur AKBULUT’un kolaylaştırıcılığında gerçekleşti. 

TMMOB Yönetim Kurulu Üyeleri Yusuf SONGÜL ve  Sefa APAYDIN, Oda Yönetim Kurulu Üyemiz Özgür SELVİ, İstanbul Şube Yönetim Kurulu Üyelerimiz ve meslektaşlarımızın da katıldığı TMMOB Dünya Gıda Günü 2025 Etkinliği; meslek örgütlerinin toplumsal sorumluluğunu bir kez daha ortaya koyarken; daha sağlıklı, daha adil ve sürdürülebilir bir gıda sistemi için el ele vererek birlikte neler başarabileceğimizin güçlü bir örneğini sundu.

Okunma Sayısı: 32
Fotoğraf Galerisi